East House

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther chapter contributionResearchpeer-review

Abstract

The East House reconfigures an existing 1190s brick house to create a modern beachside residence with a very strong relationship to the coastal environment in which it is situated at Australia's most easterly point. Primary motivations of the project included employing passive-solar design principles to achieve year-round comfort and energy performance, as well as establishing a home of rich experiential quality. interlocking spatial ribbons realized via internal joinery, timber screening, and a thermal mass wall are deployed to create a series of overlapping, extensive spatial zones.
Original languageEnglish
Title of host publicationWood Residence
EditorsS. Jia
Place of PublicationHong Kong
PublisherArtpower International
Pages322-329
Number of pages8
ISBN (Print)9789881261724
Publication statusPublished - 2014

Fingerprint Dive into the research topics of 'East House'. Together they form a unique fingerprint.

  • Cite this

    Knapp, C. (2014). East House. In S. Jia (Ed.), Wood Residence (pp. 322-329). Artpower International .